A.T.D. RENTAL     0732.33.22.44/0732.33.22.66
                                     Distribuitor direct mese de biliard, darts, jocuri distractive
    Wpp +40724510366
PRACTICAM ACELEASI PRETURI CU PRODUCATORUL, livrare prin FAN COURIER si URGENT CARGUS
Domeniile noastre sunt: www.atd-biliard.ro, www.mese-biliard.ro , www.atd-dynamic.ro, www.casute-mobile.ro

REGULAMENT DE JOC - STECCA

REGULAMENT DE JOC – STECCA

1. BILELE ȘI MASA DE JOC Masa de joc este dreptunghiulară,fără găuri.Jocul se joacă cu trei bile:bila albă ,bila galbenă și bila roșie.Pe mijlocul mesei sunt dispuse în formă de romb patru popice mici,numite chegle,având în centrul rombului o a cincea cheglă,de culoare roșie.

2. SCOPUL JOCULUI Scopul jocului este de a realiza un număr predeterminat de puncte (de obicei 50). Jucătorul care a realizat primul numărul de puncte predeterminat este declarat câștigător.

3. MODUL DE JOC Un jucător joacă cu bila albă,iar adversarul său cu bila galbenă.Fiecare jucător are dreptul,pe rând,la câte o lovitură.La fiecare lovitură,bila lovită prima trebuie să fie bila proprie.Neatingerea bilei proprii sau lovirea prima dată a bilei adversarului sau a bilei roșii constituie un fault.

4. PUNCTAJUL Punctele se realizează prin (1) doborârea cheglelor cu bila adversarului, (2) realizarea de carambol cu una din bile și bila roșie și (3) marcarea de puncte datorită greșelilor adversarului.La fiecare lovitură numărul total de puncte realizat se adiționează la punctajul precedent până se atinge plafonul de puncte necesar pentru câștigarea partidei.

Sistemul de punctaj este următorul:

(1) fiecare cheglă doborâtă câte 2 puncte,cu excepția cheglei roșii din mijloc,care este 4 puncte.Doborârea numai a cheglei roșii din mijloc,în caz că celelalte chegle rămân în picioare se punctează cu 8 puncte.

(2) Carambolul cu bila proprie 4 puncte și carambolul cu bila adversarului 3 puncte.Punctele de la paragrafele (1) și (2) se adună atunci când este cazul.

(3) Fiecare fault rezultat din neatingerea bilei de către adversar câte 2 puncte,fiecare fault rezultat din lovirea întâi a bilei roșii de către adversar câte 3 puncte.La acestea se adaugă punctajul rezultat din doborârea cheglelor și din eventualele caramboluri în caz că adversarul a doborât cheglele cu bila proprie.

Lovitura de deschidere dintr-o partidă nu se punctează,indiferent dacă s-au realizat puncte din chegle sau caramboluri.

Cheglele dărâmate se rearanjează pe poziția inițială după fiecare lovitură.În caz că una din bile împiedică poziționarea a uneia sa a mai multor chegle acestea nu se așază pentru lovitura următoare,fiind temporar scoase din joc.

Rezultă că este posibil un punctaj maxim pe mână de 16 puncte (cu toate cheglele doborâte și realizarea de carambol cu bila proprie).

5. FAULTURI ȘI PENALIZĂRI PENTRU FAULT Constituie fault neatingerea prima dată a bilei proprii la executarea unei lovituri.Dacă nu este atinsă nici o bilă sau dacă este atinsă prima dată bila adversarului penalizarea este de două puncte,care se trec adversarului și free-ball pentru adversar.Dacă este lovită bila roșie prima penalizarea este de trei puncte și free-ball pentru adversar.Dacă orice bilă sare de pe masă penalizarea este de două puncte și free-ball pentru adversar.Dacă una sau mai multe chegle sunt dărâmate cu bila proprie punctajul aferent se trece adversarului,la care se adaugă și punctajul pentru eventualele caramboluri sau fault realizate din lovitura respectivă.

6. BILA ÎN MÂNĂ (FREE-BALL) La oricare lovitură la care adversarul a comis fault sportivul primește bila în mână (free-ball) și o poate poziționa oriunde în jumătatea lungă a mesei în care nu se află bila adversarului.La executarea unei lovituri free-ball corpul adversarului,cu excepția brațului nu trebuie să iasă din cadrul laturii mici a mesei.

7. FAULTURI DE POZIȚIE SAU DE LOVIREA BILELOR Toate prevederile din Regulile generale de biliard se aplică și la jocul de stecca,atunci când nu sunt contrazise în mod expres de prezentul regulament.

Anunturi gratuite Anunturi Sport Best-top Romania : Lista de top globala Turist in Romania